Al doilea potop

In anul 2012, vine Dumnezeu la Noe, care trăia liniștit, și-i zice:
– Noe, pământul s-a umplut de răutate și oamenii M-au uitat. Vreau sa-mi construiești o nouă Arcă, pentru că Potopul va veni iar. Să iei din fiecare specie câte un exemplar mascul și femelă. Ai la dispoziție 6 luni de zile!
După 6 luni se uită Dumnezeu pe pământ și-l vede pe Noe plângând în grădina.
– Noe !!! Sunt pe cale sa încep Potopul, unde este Arca ???
– Iartă-mă Doamne, dar lucrurile s-au mai schimbat între timp… Am nevoie de autorizație de construcție. Mă tot cert cu un inspector, pentru un sistem anti-incendiu, vecinii m-au dat în judecată pentru că am încălcat planul de urbanism construind Arca în gradina mea și nu am respectat normele de înălțime.
Apoi compania de electricitate a cerut să pun ipotecă pe Arcă în vederea acoperirii costurilor de transport și de mutare a liniilor de înaltă tensiune ce trebuie date la o parte din calea Arcei pentru a fi lansată la apă. Degeaba le-am spus eu că va veni marea la mine, că nu m-au crezut.
Să fac rost de lemn, a fost o alta problemă. Este interzis sa tai lemn din pădurile învecinate deoarece acolo trăiește bufnița cu pete care-i o specie protejată. Am încercat să-i conving pe ecologiști că tai lemnul tocmai pentru a salva bufnița, dar nici n-au vrut să stea de vorbă cu mine. Când am început să adun animalele, am fost dat în judecată de un grup de activiști pentru protecția animalelor. Ei susțineau ca țin animale sălbatice sechestrate împotriva voinței lor și de asemenea, au susținut că să pun atâtea animale într-un spațiu atât de mic, înseamnă cruzime asupra lor. Apoi Ministerul Mediului, au spus că nu am voie sa construiesc Arca până când reprezentanții lor nu fac un studiu de mediu și implicațiile pe care Potopul Tău le poate avea asupra mediului …
Incă am un proces în derulare cu Ministerul Muncii deoarece nu m-am hotărât câte minorități ale grupurilor etnice sa angajez pe șantier. Blocul Sindical nu mă lasă să fiu ajutat de proprii copii la construcție deoarece aceștia nu fac parte din Sindicat și nu au certificare ISCIR pentru construcția de Arce.
Ca sa fie totul și mai rău, Fiscul mi-a confiscat toate posesiile, deoarece ei susțin ca vreau să părăsesc țara cu specii de animale pe cale de dispariție.
Deci Doamne iartă-mă dar, îmi trebuie pe puțin 10 ani ca să fac tot ce mi-ai zis!!
Dintr-o data cerul se lumină, norii dispărură, iar soarele aparu din nou strălucitor pe cer.
– Doamne, sa înțeleg ca nu ne mai distrugi lumea?
– Nu, Noe, se pare ca mi-au luat-o alții înainte!