Frizerul

Într-o zi, un ţăran a mers la un frizer pentru o tunsoare. După tunsoare, el a întrebat câţi bani trebuie să plătească, iar frizerul a răspuns: „Eu nu pot accepta bani de la tine, în această săptămână eu fac asta în folosul comunităţii!”. Ţăranul a fost mulţumit şi a
plecat.
A doua zi, când frizerul a mers să deschidă frizeria, a găsit la uşă un bilet pe care scria „Mulţumesc!” şi un coş mare cu legume proaspete.
Mai târziu, un poliţist vine pentru o tunsoare, şi atunci când el încearcă să plătească, frizerul a răspuns din nou: „Eu nu pot accepta bani de la tine, în această săptămână eu lucrez în folosul comunităţii!”. Poliţistul a fost fericit şi a plecat.
A doua zi, când frizerul a mers să deschidă atelierul său, a găsit la uşa acestuia un „Mulţumesc!” şi o duzină de gogoşi, pentru el.
Apoi, un deputat a venit pentru o tunsoare, şi când a vrut să plătească, frizerul a răspuns din nou: „Eu nu pot accepta bani de la tine. Eu lucrez în folosul comunităţii în această săptămână!”.
Deputatul a fost foarte fericit şi a părăsit magazinul.
În dimineaţa următoare, când frizerul a mers să deschidă atelierul său, a găsit o duzină de senatori şi deputaţi aliniaţi, în aşteptare pentru o tunsoare gratis.